2010. december 17., péntek

Spirit Bliss - Árnyékvilág

„A regény egy pszichológiai krimiszálakkal átszőtt romantikus történet, de van benne humor, szenvedély, feszültség, akció és erotika is. A történet egy olyan világot próbál bemutatni, amely kívülről csillogónak, izgalmasnak, boldognak tűnik, de valójában árnyék fedi. A fiatal színész, Adam Swanson egész életében az árnyék közelében élt, de az egyik pillanatról a másikra kebelezte be őt. Az újságok, a rajongói, de még a környezetében élők nagy része sem ismeri igazán. Adam a paparazzik és a rajongók zaklatását is elég nehezen viseli, de ezt még tetézi az is, hogy elkezd furcsa üzeneteket, ajándékokat és telefonhívásokat kapni. A zűrzavar közepén feltűnik egy lány az életében, Camille Jones, akinek semmi köze az Árnyékvilághoz, mégis bezárkózva, napfény nélkül éli az életét egy múltbeli sérelem miatt. Egymást segítik ki a világosságra hosszú és nehéz küzdelmek árán, melyek során önmaguk kétségeivel, bizonytalanságával és a külvilág emberi démonjaival kell megküzdeniük.”



Spirit Bliss munkásságát én nem követtem figyelemmel, az Árnyékvilág című könyvére véletlenül találtam rá a neten, és akkor láttam, hogy már több írása is van, amiket sajnos még nem sikerült elolvasnom.

Adam Swanson, a világhírű filmsztár rengeteg ifjú hölgy rajongásának tárgyát képezi, emiatt hősünk nem tud átlagos, normális életet élni. Nagyon szereti munkáját, mégis vágyik arra, hogy valaki ne a filmsztárt, hanem az igazi Adamat lássa meg benne. Ekkor feltűnik Camille, a fiatal festő lány, aki nem mutat túlzott rajongást a filmsztárok, így Adam iránt sem, mondván, hogy nem ismeri eléggé a fiút ahhoz, hogy kedvelje. Adam elkezd érdeklődni a lány iránt, pont azért, mert Camille nem úgy tekint rá, mint egy hírességre. Találkozgatnak, összejönnek, egymásba szeretnek. Egy tökéletes romantikus történek, örök romantikusoknak.

SPOILER!!!
Ezt a tökéletességet azonban többször megkeserítik az Adam hírességéből fakadó problémák: miután Adam és Camille kapcsolata nyilvánosságra kerül, néhány féltékeny rajongó megveri Camille-t. A filmsztár több, már-már fenyegetőnek tűnő üzenetet is kap, ám a történet csúcspontja az, amikor Adam megkéri Camille kezét: Adamet elrabolják, Camille-t pedig lelövik. Ekkor derül fény a legőrültebb rajongó kilétére, aki nem más, mint Stephanie, a sminkeslány. Adamat sikerül kiszabadítani, Camille is meggyógyul, és a szerelmesek boldogan élnek, míg meg nem halnak. Legalábbis reméljük. :)
SPOILER VÉGE!!!


Véleményem szerint ez a könyv egy szórakoztató, könnyed olvasmány, ami egy kis örömet csempész a zord mindennapokba. Természetesen vannak benne bakik (némelyik nem is kicsi), például szerintem magának a filmes világnak az ábrázolása sem lett túl sikeres, ezenkívül ez az Árnyékvilág dolog is elég erőltetettnek tűnik, de ha ezek felett át tudunk siklani, akkor remek egyszeri kikapcsolódást nyújt Spirit Bliss könyve.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése