2010. november 3., szerda

J. R. Ward - Kapzsiság

Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot. Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól... J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit.

J. R. Ward Fekete tőr testvériség sorozata az egyik kedvenc sorozatom, ezért amint időm engedte, elolvastam Ward Kapzsiság című könyvét is. Ward stílusa ebben a könyvben is meghatározó, viszont nem olyan jelentős a szerelmi szál, mint a Fekete tőr testvériség sorozatban.

SPOILER!!!
A szerelmespárt Vin és Marie-Terese alkotja. A történet elején Vinnek azonban már barátnője van (Devina), akinek a kezét is meg akarja kérni. Viszont később kiderül, hogy Devina egy gonosz démon, aki miatt Vin lelke veszélyben van. Az angyalok azért küldik vissza Jim Heront a földre, hogy megmentse Vin (és még 6 ember) lelkét az örök kárhozattól, hogy a Mennyország "nyerjen" a pokol ellen vívott küzdelemben. Jim egy afféle semleges bíró. (Jimet egyébként a könyv elején halandóként ismerjük meg, tanúi vagyunk, hogy válik bukott angyallá.)

Vin egy nagyon gazdag és nagyon kapzsi üzletember, akit semmi más nem érdekel, csak a pénz. Gyermekkorától kezdve látomásai voltak a jövőről, amik nagyon kiakasztották őt, ezért felkeresett egy médiumot, aki megosztotta vele a szertartás lépéseit, ami által megszabadulhat a nemkívánatos képességétől. Később kiderül, hogy ez a médium Devina volt, aki kiszemelte magának Vin lelkét, és egy olyan szertartás menetét árulta el a férfinak, aminek a segítségével a démon bekebelezheti áldozata lelkét.
A történet folyamán Jim és két barátja azon fáradozik, hogy Marie-Terese és Vin szerelme beteljesüljön és Vint megszabadítsák a démontól, ezáltal megmentsék a férfi lelkét, így ez első "meccset" a Mennyország nyeri meg. (Az írónő az Előszóban egy focimeccshez hasonlítja az életet.)

A könyvben még egy szálról olvashatunk, melyben egy férfi, aki megszállottan rajong Marie-Terese-ért, követi a nőt. Meggyilkol néhány embert, majd meg akarja ölni Marie-Terese-t, hogy szerelme örökké vele legyen.
SPOILER VÉGE!!!

Marie-Terese egy prostituált egy klubban (a Vasálarcosban, aminek Trez a tulajdonosa :) ), nagyon bonyolult és problémákkal teli élete van, a fiáról kell gondoskodnia, rengeteg adósságot kell visszafizetnie, ezért "választotta" ezt a hivatást. Marie-Terese számomra szimtatikus szereplő volt, az írónő már a kezdet kezdetén eloszlatja az előítéleteket, amiket a nő szakmája vált ki bennünk. Egyértelműen ő egy áldozat, akinek nehéz sorsa van, és boldogulni próbál.

Devina az én szememben szintén áldozat volt. Igaz, a történet elején megcsalja Vint, de annak is megvan az oka. Lehet, hogy csak nekem nem esett le a tantusz, de én sajnáltam Devinát, amiért annyira próbál megfelelni Vinnek, és ő mégis egy prostituáltra, Marie-Terese-re figyel fel. Azonban hamar megismerjük a démon igazi arcát.
Jim Heron egy bukott angyal. Az ő feladata, hogy 7 embert megmentsen, akik valamilyen főbűnt követtek el, ezért lelkük örök kárhozatra van ítélve. Jim egy semleges bíró, benne ugyanannyi jó van, mint gonosz. Nagyon tud szeretni, gondoskodó, ugyanakkor korábban bérgyilkos volt, és nem jelentett neki gondot néhány élet kioltása. Rajta keresztül megjelenik Ward humora és szarkazmusa.

Nekem nagyon tetszett a könyvben, hogy néhány ismerős alak és helyszín tűnik fel a Fekete tőr testvériségből. Remélem, hogy a következő kötetekben néhány testvér is felbukkan majd.

Aki olvasta, és szereti Ward Fekete tőr testvériség sorozatát, annak csak ajánlani tudom. (De természetesen másoknak is :-))

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése